sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Oletko kontrollifriikki?

Etkö pysty juomaan aamukahviasi rauhassa jos huomaat yhdenkin keittiön kaapinoven olevan sepposen selällään? Entäpä jos tiskit on lastaamatta koneeseen? Kyllä ne on lastattava eka, ei pysty, ei kykene, syömään aamupalaa ennen kuin on siistiä.

Entäs sitten kun pitäisi lähteä ulos perheenä kun aurinko vielä paistaa? Mutta kun on konkkaronkan pukemisen aika, huomaatkin vallitsevan kaaoksen. Ei kun siivoamaan, eihän olisi kiva tulla tähän sikolättiin takas. Sisääntulo voi epäonnistua ja se on liian masentava ajatus. Kun vihdoin pääsette lähtemään, pimeys on jo laskeutunut tienoon ylle..

Kontrollius on liiallista asioiden varmistelua.. Sitten kun sitten kun sitten kun. Sitten kun on siistiä, mieli voi rauhoittua. Sitten kun olen tehnyt tuon ja tuon, voin vihdoinkin tehdä mitä oikeasti piti. Sitten kun kaapin ovi on kiinni, voin juoda kahvin ilman häiriötekijöitä. Ne säilykepurkithan voi sieltä kaapista vaikka hyökätä kimppuun..! Ajatella! Oikeita mutanttisäilykepurkkeja!

Tällä tavalla sitä on koko ajan hössäämässä jotakin eikä todellisuudessa suo itselleen rauhoittumista edes sekunniksi. Koska aina jokin on väärinpäin. Vaikka kuinka täydellisesti varmistelee asiat ja vihdoin pääsee hörppäämään sitä kahvia, viimeistään silloin se taapero tekee ne haisevat kakat housuun. Ne eivät tule sinun aikataulusi mukaan.. Varmistelet asioita ettet vaan itse kohta pettyisi ja siinä samalla petätkin koko ajan itseäsi. Varastat itseltäsi ja läheisiltäsi rauhan.

Voin kun mä haluaisin olla sellainen luonnonlapsi joka voi hyvillä mielin syödä ne aamumurot kaaoksen keskellä! Lähteä pihalle iloisesti kun aurinko paistaa. Jättää kaaoksen taakseen.. Kyllähän sitä kerkeää sisällä siivoilemaan tarpeeksi pimeälläkin. Tällä hetkellä valoisaa aikaa on vaan niin vähän.. (Vaikka koko ajan se onneksi lisääntyy!)Mikä ihmeen klikkaus se on päässä että asiat pitää olla tietyllä tavalla että voi olla tyytyväinen? Itsehän ne säännökset olen keksinyt. Ei kukaan muu. Miksen voisi niistä höllätä? Säännöt on tehty rikottaviksi.

Eräs viisas ystäväni sanoi kerran jättävänsä aika ajoin tiskit laittamatta ja ne kaapin ovet auki seuraavaa aamukahvihetkeä varten. Se harjoittaa kuulemma mieltä.. Tästä oppineena, mitäs jos itse kokeilisimme samaa? Haastankin sinut, ystäväiseni, kanssani kokeilemaan samaa kolmen päivän ajan. Ota vaikka kuva niistä avoimista kaapinovista, kaaoksesta tai vaikka likaisesta tukasta, mikä ikinä sinulle onkaan se oma juttu. Tai älä, jos otat siitäkin paineita. Kunhan nautit lattesi rauhassa, hyväksyt sen hetken ja itsesi sillä hetkellä. Kerrothan sitten miltä se tuntui. Alkoiko olo hellittää?

Ps. Olen viikon verran pohtinut blogini nimen vaihtamista Neitoperhosentoukasta hieman kuvaavammaksi: Ja siksi se onkin nyt TunneElämää. Aikaisemmalla nimellä oli ja on merkitys itselleni, mutta se ei ehkä avaudu ihan kaikille. Valitettavasti vanha linkki ei toimi, kun en oikeen vielä haltsaa tätä ohjelmaa..

Kommenttien jättäminenkin on nyt helpompaa. Kuulin että siinä oli hieman vaikeuksia aiemmin. Nyt ei tartte kirjautua mihinkään. Joten rohkeasti vaan kommentoimaan! :)


6 kommenttia:

  1. Nimenomaan! Pitää oppia relaamaan! Tärkeimpien asioiden hoito ja toisten auttaminen voi jäädä vähälle tai kokonaan pois jos kaiken pitää kotona kiiltää. Myös se auringonpaiste jää näkemättä jos kokoajan on pakko tehdä jotain hyödyllistä.. Nautitaan elämästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdään niin Marianne! ;) monta kaapinovet-auki aamua ja tavarat sekaista päivää jo takana.. ;)

      Poista
  2. Naulan kantaan! Siis mua ihan vihlaisi kun luin tuon kaapinovijutun, niin tuttua! Sama toistuu myös mennessö nukkumaan; ei voi nukahtaa ennen kuin vaatekaapin ovet on kiinni. Ja aamulla kun lähtee töihin, pitää sataan kertaan varmistaa että aamupalan teon jälkeen hella on pois päältä. Ja kun viimein pääsee pois kotoa, on tarkistettava että ulko-ovi on varmasti kiinni. Miksei vaan voi luottaa itseensä ja olla tekemättä elämästä vaikeampaa kuin se jo on. Mahtava blogi sulla. Herättää ajatuksia ja tunteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aivan sama juttu myös nukkumaan mennessä noi vaatekaapin ovet! :D. Ihanaa että blogi herättää sussa tunteita ja ajatuksia. Mun mielestä on ihan huippua jos joku voi saada tästä blogista jotain, vaikka sen tunteen ettei oo ihan yksin hullujen ajatustensa tai tapojensa kanssa. Jossain vaiheessa muokkaan myös ulkoasua kivemmäks, nyt en vielä osaa.. Sitten kun on kärsivällisyyttä.. ;) Nyt keskityn kirjoittelemiseen..

      Poista
  3. Hieno kirjoitus! (Niinkuin edellisetkin) Mikä siinä onkin että kaikki langat on oltava omissa hyppysissä. Asioiden on mentävä jus MUN tavalla muuten ei mistään tuu mitään. Viime aikoina olen yrittänyt opetella seuraavaa: PÄÄSTÄ IRTI. Huomannut että asiathan sujuvat ja järjestyvät ilman että täytyy häslätä itse joka paikassa. Se ei tarkoita etteikö kantaisi vastuuta ja hoitaisi omaa ruutuaan, päinvastoin. Turha stressaaminen ja asiat mitkä ei edes itselle kuulu jäävät pois. Olo on kevyempi ja huomaa hengittävänsä.
    Sulla on sana hallussa ja hyvä tyyli kirjoittaa, jatka samaa rataa!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heikki! Ja anteeksi myöhäinen vastaus! ;) Tää sun kommentti oli odottelemassa jotain tarkistusta jostain syystä. Mutta niinhän se on. Opettelua se relaaminen on mutta se on jo mahtavaa kun ongelman tiedostaa. Kiva kun tykkäät kirjoitustyylistäni. On ollut tässä vähän taukoa mutta koitetaan saada homma taas käyntiin.! ;)

      Poista

Kerrohan mitä pidit tästä kirjoituksesta. Kaikki palaute on tervetullutta ja arvokasta!